Uitdagend project van behoorlijke omvang in Tilburg

In opdracht van de Tilburg University zijn we gestart met de casco restauratie van dit bijzondere monument: het Koopmans gebouw te Tilburg. Het complete betonnen casco wordt gerestaureerd en gerenoveerd waarna het voorzien wordt van een verfsysteem zodat het casco er weer jaren tegenaan kan.

Het op een na oudste gebouw van de campus, geopend in 1972, telt in totaal 12 verdiepingen. Het is, net als het oudste gebouw (Cobbenhagen) een ontwerp van Jos Bedaux. Het is geïnspireerd op de architectuur van Le Corbusier, in het bijzonder op zijn spraakmakende woongebouw Unite d’Habitation (1952) in Marseille, een hoogbouwcomplex op palen. In het ontwerp zijn elementen opgenomen die ook in het Cobbenhagen zijn aangetroffen. Het grijs van het beton, de muschelkalksteen en ook het wit van de balkonplaten voor terug liggende ramen.

Samen met Rob Aarden (de Onderhoudsregisseur) en de Tilburg University zijn we een aantal maanden bezig geweest met de voorbereidingen waarna we nu gestart zijn met de eerste fase. Solid Services heeft voor ons de opnames en een technisch advies uitgewerkt. Met de producten en product advies van Remmers B.V. worden alle werkzaamheden uitgevoerd.

Het is een uitdagend project van behoorlijke omvang midden op de campus wat intensief gebruikt wordt door de Tilburg University. De honderden passanten die dagelijks om en onder ons door moeten, maken het een grote uitdaging

Monumenten herleven!

Werkzaamheden

Onderzoek & Advies
Restauratie
Restauratie & Onderhoud
Schilderwerk en beglazing

Locatie: Warandelaan 2, Tilburg