Beeld & Ornament

Beeld & Ornament2022-07-21T08:33:42+00:00

Wij restaureren veelvuldig beelden en kunstwerken op locatie, maar wij hebben ook onze eigen atelier waar we de mogelijkheid hebben om zelfs grote kunstwerken te restaureren.

Met onze voorliefde voor het historisch element is dit een onmisbaar deel van ons dienstenpakket. Beelden, ornamenten en tal van bouwkeramische elementen worden hier door ons vervaardigd en/of hersteld. Vooral deze elementen zorgen voor de eigenheid, identiteit en uitstraling van een monument en moeten met zorg behandeld worden.

U kunt bij ons terecht voor:

 • Replica

  Met gebruik van diverse maltechnieken worden afgietsels gemaakt van het origineel. Gietvormen en afdrukken worden in elk gewenst materiaal vervaardigd.

 • Reproductie

  Originele beelden en ornamenten worden door ons in dezelfde of in een alternatieve steensoort gekopieerd.

 • Mortelrestauratie

  Ontbrekende fragmenten worden in elk gewenste vorm na geboetseerd en afgewerkt. De speciaal daarvoor vervaardigde mortels maken de herstelling homogeen met de bestaande steensoort.

 • Kunstwerken & gedenktekens

  Om objecten veilig te stellen voor de toekomst, zijn regelmatige inspecties en periodiek onderhoud noodzakelijk. Wij beschikken over de kennis en de technieken om deze zaken voor u in kaart te brengen. Daarbij vormen uw wens en budget de basis voor ons plan van aanpak.