Hotel New York

Hotel New York Rotterdam

Vanaf 1901 staat het iconische gebouw op de Kop van Zuid te schitteren. Waar vroeger de Holland Amerika Lijn gehuisvest was, huist nu het hotel- restaurant Hotel New York. Een gebouw met een grote geschiedenis.

In de periode 1901-1917 werd het directiegebouw gebouwd op de Wilhel- minapier door de architecten Muller, Droogleever Fortuyn en Van der Tak. Het massieve blok werd enigszins verluchtigd met jugendstilornamenten en, wat later, de twee bescheiden maar karakteristieke torentjes. Het gebouw heeft de status van rijksmonument.Het hotel New York werd geopend in 1993.Ten tijde van de opening was het de eerste nieuwe onderneming die zich, gedurfd, vestigde op de Kop van Zuid, de centrumuitbreiding op de zuidoever van de Maas.

De pier was zeer slecht bereikbaar, althans, via een grote omweg en in een verlaten havengebied. Wel voer vanaf het begin een watertaxi een lijndienst tussen noord- en zuidoever van de Maas. Pas toen in 1996 de Erasmus- brug werd geopend, was de Wilhelminapier voor wielvervoer aangesloten op het centrum en kreeg het hotel een korte verbinding met de binnenstad.

Werkzaamheden:

  • Compleet achterstallig onderhoud
  • Metselwerk
  • Voegwerk
  • Natuursteen

Werkzaamheden

Natuursteen
Restauratie
Restauratie & Onderhoud

Locatie: Koninginnenhoofd 1, Rotterdam