Restauratie en renovatie van Landgoed Grote Noordijk in Wilp

In opdracht van Authentiek Bouw mochten we de restauratie en renovatie van Landgoed Grote Noordijk in Wilp realiseren. Landgoed De Grote Noordijk ligt tussen de dorpen Wilp en Twello ten zuidwesten van de stad Deventer. Dit oude landhuis is waarschijnlijk vernoemd naar de middeleeuwse buurschap Noirtwijck en heeft een rijke geschiedenis.

De Noordijk was aanvankelijk een boerderij, daterend eind 17de, begin 18e eeuw. Het landgoed kwam in 1740 in handen van de familie van Loghem en is sindsdien door vererving binnen de familie overgegaan. Het voorvoegsel ‘Grote’ wordt gebruikt om onderscheid te maken met landgoed de Kleine Noordijk dat aan de andere kant van de weg ligt.

In oktober 2021 begonnen we aan het achterhuis met onze restauratie- en renovatiewerkzaamheden waarna de werkzaamheden zich uitbreidden naar het voorhuis en de bijbehorende schuur. Deze maand zullen we alle werkzaamheden aan het landgoed afronden.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

Dit project illustreert onze toewijding aan het behoud van historisch erfgoed en het verduurzamen van monumenten. We zijn heel trots en dankbaar dat we kunnen bijdragen aan de herleving van dit prachtige landgoed. Monumenten herleven!

Werkzaamheden

Restauratie
Restauratie & Onderhoud

Locatie: Lordensweg 108, Wilp