Het Duivelshuis in Arnhem

In opdracht van de Gemeente Arnhem zijn we begonnen met de restauratie van een van de meest iconische monumenten van de stad, het Duivelshuis.

Het Duivelshuis, dat zijn oorsprong vindt in de 15e eeuw, staat ook bekend als het huis van Maarten van Rossum, een prominente figuur uit de 16e eeuw. Sinds 1830 hebben de burgemeesters van Arnhem hier hun werkkamer gevestigd, waardoor het gebouw een belangrijke rol speelt in de lokale geschiedenis en bestuur.

Maarten van Rossum liet het huis destijds verbouwen in de nieuwste bouwstijl, die later bekend werd als de Renaissance. De gevel van het Duivelshuis is een van de vroegste voorbeelden van deze stijl in Nederland en is rijkelijk versierd met beelden, waaronder saters die door de lokale bevolking al snel als duivels werden gezien, waarschijnlijk de oorsprong van de naam van het huis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het toenmalige stadhuis ernstig beschadigd, waarbij het grootste deel ervan werd gesloopt. Het Duivelshuis bleef echter grotendeels gespaard, waardoor het een belangrijk symbool voor de stad werd.

De werkzaamheden van Van Milt Restaurateurs aan dit historisch monument omvatten onder andere steigerwerk, gevelreiniging, herstel van voeg- en metselwerk, scheurherstel en het herstellen van loodvoegen. Met zorg en toewijding werken we eraan om het Duivelshuis in al zijn glorie te herstellen, zodat het nog vele generaties kan blijven dienen als een baken van erfgoed en trots voor de stad Arnhem.

Monumenten herleven!

Werkzaamheden

Beeld & Ornament
Duurzaam Monument
Reiniging
Restauratie
Schilderwerk en beglazing
Schoorsteen renovatie

Locatie: Koningstraat 38, Arnhem