Psychiatrisch ziekenhuis Bloemendaal

Voormalig psychiatrisch ziekenhuis Bloemendaal

De afgelopen 2 jaar hebben wij intensief gerestaureerd en gereconstrueerd in Bloemendaal. In nauwe samenwerking met Heiligers, Amersfoort. Is het leegstaande voormalige Psychiatrisch ziekenhuis (de eerste ooit in Nederland) volledig getransformeerd tot
een Carré van luxe woningen.

Eind 2017 deden wij hier onze eerste opnames, 2 jaar laten lopen we hetzelfde rondje en is het moeilijk voor te stellen hoe vervallen dit pand er ooit bij stond. Van compleet vervallen en vergaan nu teruggebracht in de staat zoals het ooit was bedoeld.

Los van de intensieve reconstructies / aanpassing welke nodig zijn om het pand een andere functie te geven zijn we zo terughoudend mogelijk te werk
gegaan.

Samen met Steenhandel Gelsing, hebben we zo goed mogelijke stenen bijgezocht, meerdere sorteringen moeten mixen en nieuwe partijen laten bakken. Na een mortel analyse, uitgevoerd in onze eigen lab hebben we de bestaande voegmortel één op één nagebootst.

Wij waren verantwoordelijk voor het complete gevelherstel, d.w.z. al het metselwerk voegwerk, stucwerk en natuursteen.

Absolute doel was de authenticiteit en het sobere karakter van het pand te behouden, en dit is 100% gelukt. Dwalend over het terrein lees je de geschiedenis in de gevels maar dan met een moderne aankleding, en zowaar na al die jaren van verval weer volledig nieuw leven ingeblazen en weer klaar voor de toekomst.

Van Milt restaurateurs, Monumenten herleven…


Werkzaamheden:

  • Compleet gevelherstel
  • Metselwerk
  • Voegwerk
  • Stucwerk
  • Natuursteen

 

Kijk voor meer informatie op; www.cvanbloemendaal.nl/

Werkzaamheden

Natuursteen
Onderzoek & Advies
Restauratie
Restauratie & Onderhoud

Locatie: Brederodelaan 54, Bloemendaal