Terug naar de basis, een bezoek aan Steenbakkerij Zilverschoon

Terug naar de basis, een bezoek aan Steenbakkerij Zilverschoon

Een onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden is het restaureren van gemetseld Erfgoed. Het bijspijkeren en bijscholen van onze medewerkers draagt bij aan de kwaliteit in de uitvoering. In het kader hiervan gingen we afgelopen week met zijn allen terug naar de basis en bezochten we een masterclass baksteen bij Steenbakkerij Zilverschoon Randwijk te Heteren. Hier worden stenen op ambachtelijke wijze geproduceerd voor de restauratie van historische gebouwen. Behalve heel leerzaam, was dit natuurlijk ook gewoon waanzinnig interessant, en een leuk uitje.

Derck Zilverschoon gaf ons een rondleiding over het terrein en vervolgens werd het theoriegedeelte verzorgd door Andre Bleumer.Wat is de geschiedenis van de baksteen, hoe is deze ontstaan? Maar vooral ook, hoe wordt een baksteen gemaakt en waar moet je nou op letten tijdens het productieproces?

Ondanks dat de masterclass normaal voor circa tien personen tegelijk wordt gegeven, waren wij met het hele team welkom. Het was met onze 35 man en 25 bussen dus wat schuiven en puzzelen, maar het is gelukt! Derck Zilverschoon en Andre Bleumer, bedankt voor de mooie en leerzame dag!

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Contact