Restauratie Nationaal Monument voor de Koninklijke Marine

Restauratie Nationaal Monument voor de Koninklijke Marine

In opdracht van de Gemeente Den Haag en onder toeziend oog van Kunsthistoricus Pier Terwen zijn wij gestart met de restauratie van het Nationaal Monument voor de Koninklijke Marine. Het monument in Scheveningen is opgericht ter nagedachtenis aan de circa 3.000 leden van de Koninklijke Marine die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Ook worden met het gedenkteken de verrichtingen van de Marine in het algemeen gememoreerd. Het kunstwerk verbeeldt drie marinemannen die op de boeg van een oorlogsschip met geschuttoren staan.

Jarenlang heeft het monument aan zee gestaan, maar staat nu al enige tijd in de duinen. Binnenkort wordt het monument op de originele plek terug geplaatst. Een goed moment dus voor een restauratie, zodat het straks weer eervol kan worden onthuld.

Wij hebben het beeld (van maar liefst 20 ton) verplaatst zodat we er een steiger met krimpkap omheen konden zetten. Op deze manier kunnen we de restauratie binnen een goed en stabiel klimaat uitvoeren. Inmiddels is het plan van aanpak goedgekeurd en is de restauratie in volle gang.

Monumenten herleven!

Ontwerp Van Het Nationaal Marine Monument Dat In Scheveningen Zal Komen Te Staan

5 april 1966 – Ontwerp van het Nationaal Marine Monument dat in Scheveningen zal komen te staan. Beeldhouwer Mari Andriessen en Vice-Admiraal buiten dienst jonkheer H.A. van Foreest met het ontwerp in miniatuur

Koningin Juliana Houdt Een Toespraak

14 juni 1966 – Koningin Juliana houdt een toespraak ter gelegenheid van de onthulling van de onthulling van het monument.

2022  - Het Monument is rondom voorzien van een steiger met een krimpkap om de restauratie goed uit te kunnen voeren.

2022  – Het Monument is rondom voorzien van een steiger met een krimpkap om de restauratie goed uit te kunnen voeren.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Contact