Koepel de Planeet

Restauratie Koepel de Planeet Utrecht

Een bijzondere klus midden in het hart van Utrecht aan de Lange Viestraat. In opdracht van Heilijgers hebben wij de koepel op het dak van de voormalige Planeet gerestaureerd en verduurzaamd. 

In oude lijster hersteld

Alle 1.400 ronde glaasjes zijn door ons gepolijst waardoor deze weer schitterend licht naar binnen laten vallen. De oorspronkelijk zwarte koepel is behandeld met speciale warmte werende coating om het effect van de opwarming door de zon te minimaliseren.

Weg met de blauwe gevelpanelen, de reclameborden, inzetwandjes en andere goedkope beeldelementen uit de jaren negentig. Het pand krijgt zijn heldere glazen gevel en horizontale gekromde belijning terug en wordt daarmee een replica van de vroegere Galeries Modernes.

Het oorspronkelijke betonnen skelet wordt voorzien van een vliesgevel, een schil van glas waarin het gebouw huist. Anders dan voorheen wordt het pand nu duurzaam. Het zal volgens eigenaar Syntrus Achmea straks voldoen aan energielabel A.

Van bovenaf lijkt de koepel nu op een ‘UFO’. Wat ons betreft behoorlijk toepasselijk zo boven op de voormalige ‘planeet’….

Werkzaamheden

Duurzaam Monument
Isoleren
Restauratie
Schilderwerk en beglazing

Locatie: Lange Viestraat 2, Utrecht