SBIR subsidie | Leerzame tochten door goten en kappen

SBIR subsidie | Leerzame tochten door goten en kappen

Samen met Van Hoogevest Architecten, TU Delft en Airofill Onderzoek & Advies heeft Van Milt Restaurateurs zich als team inschreven voor de SBIR subsidie en deze ook gewonnen! Met de Stevenskerk in Nijmegen als pilotproject gaan we op zoek naar de meest geschikte methode voor het verduurzamen van (houten) gewelven.

Een monumentaal gewelf isoleren is niet zomaar even een dekentje op een gewelf leggen. Zo zijn er nagenoeg bij alle gewelven moeilijk te bereiken, of zoals bij de Stevenskerk het geval is, zelfs compleet onbereikbare (verborgen) koude delen. Bij het deels isoleren bestaat het risico op bijvoorbeeld condensatie op delen die niet zichtbaar zijn, waardoor onomkeerbare aantasting van het monument op de loer ligt.

Huib Koudstaal (Van Hoogevest Architecten), Eric van den Ham (TU Delft), Jan Buijs (Airofill Onderzoek & Advies), Alex Leerentveld en Hugo van Milt (Van Milt Restaurateurs), hebben deze week leerzame tochten gemaakt door de goten en de kappen van de St. Jan in Gouda en de St. Bavo in Haarlem. De komende maanden gaan we verder met onderzoeken, wikken en wegen, leren en meten, om te komen tot een werkbare oplossing waarmee we een verdere bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van Monumentaal Nederland.

Een mooie samenwerking met De Stevenskerk Nijmegen, Van Hoogevest Architecten, TU Delft, Airofill Onderzoek & Advies en Van Milt restaurateurs. Met dank aan de RVO, RCE en SIBR.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Contact