Met laserreiniging door Van Milt Restaurateurs worden uw monumenten en historische ondergronden, nauwkeurig en gedetailleerd gereinigd. Zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen of chemicaliënwordt de vervuilde laag weg gelaserd. Laserreiniging kan toegepast worden op onder andere roest, roet vervuiling, zwart vervuilde gips afzettingen, oude verflagen, maar ook graffiti en vele andere toepassingen.

Hoe werkt laserreiniging?

Met laserreinigen wordt de vervuilde laag erg warm waardoor deze verdampt. Een laserstraal gedraagt zich vrijwel hetzelfde als een gewone lichtstraal. Dat betekent dat weerspiegelende of witte oppervlakken het grootste deel van het licht weerkaatsen en dus minder makkelijk opwarmen dan donkere oppervlakken. Een donker oppervlak weerkaatst maar beperkt en neemt de energie van de lichtstraal vooral op. Het opnemen van deze energie zorgt voor de opwarming van het oppervlak en het verdampen van de vervuiling. Bij een correcte toepassing reageert dus alleen de vervuiling, de ondergrond blijft volledig onaangetast.

De meeste vervuilende lagen zijn vaak donker van kleur en niet reflecterend, zoals roest, roet vervuiling, zwart vervuilde gips afzettingen, oude verflagen, maar ook graffiti `s. Deze vervuiling neemt de energie van de laserstraal op, waardoor het sterk opwarmt en vervolgens verdampt. De meeste steenachtige ondergronden hebben een hogere “verdampingstemperatuur” dan de vervuiling aan de oppervlakte. Wanneer de laserstraal door de vervuiling is geraakt, wordt deze deels weerkaatst op de onderliggende laag en en door de te lage opwarming wordt de ondergrond niet aangetast. Dit betekent dat ze pas bij een veel hogere temperatuur gaan verdampen.

Geschikte ondergronden

Laserreinigen is geschikt voor de volgende ondergronden:

  • Baksteen
  • Natuursteen
  • Beton
  • Staal
  • Gietijzer
  • Aluminium
  • Houtsoorten
  • Kunststoffen
  • Composieten

Opleiding en ervaring

Voor een correcte uitvoering is de nodige opleiding en ervaring een vereiste. Onze medewerkers, zijn erkend om dit werk uit te kunnen voeren.  Daarnaast wordt, onze machine per project specifiek ingesteld, voor het beste resultaat.

Een groot bijkomend voordeel van laser cleaning is dat het maar een beperkte overlast geeft. Er is geen water nodig, geen reinigingsmiddelen, wat betekent dat deze reinigingsmethode uitermate geschikt is voor inpandige werkzaamheden. Daarnaast is de laser zodanig in te stellen, dat we kunnen reinigen met volledig behoud van patina (edelroest of koperroest).

Offerte op maat

Of laserreiniging écht geschikt voor het te reinigen object, kunnen wij vaststellen aan de hand van een proef / demo. Voor het vaste bedrag van € 650,00 excl. 21% btw, komen twee van onze collega’s een aantal uur bij u om de proef uit te voeren. Aan de hand van deze proef kan ook de productie worden bepaald zodat wij op basis van deze gegevens een offerte op maat kunnen opstellen.

Let op dat er een 230V stroomaansluiting aanwezig is (gewoon stopcontact). En dat onze machine binnen 3 meter vanaf het object moet kunnen staan. Onze machine kan ook gewoon op de steiger staan, maar moet dan wel via een bouwlift omhoog.

Wilt u meer informatie?

Graag maken wij een afspraak met u om u kennis te laten maken met laserreinigen!

chevron-right chevron-left